De Meldcode

“Niets doen is geen optie” dat is het credo bij de aanpak van (voorkoming) van huiselijk geweld en kindermishandeling.

Werk jij in het sociaal domein, het onderwijs, de gezondheidszorg, bij een woningscorporatie of een aanverwante instelling? Dan ben je verplicht de meldcode voor huiselijk geweld en kindermishandeling te hanteren. Vanaf januari 2019 is er een aanscherping van kracht en zal er in verschillende sectoren meer controle plaats gaan vinden. In onze visie gaat het er daarbij niet alleen om dat je de juiste stappen kunt doorlopen, maar vooral: “doorloop je de stappen op de juiste manier”?

Voor organisaties is het belangrijk dat de processen goed ingericht zijn en iedereen weet waar relevante informatie te vinden is, wie er geconsulteerd kan of moet worden en hoe diegene te bereiken is. Voor professionals is het belangrijk om goed te kunnen signaleren en te weten welke stappen je moet doorlopen en hoe je dit doet.

Vanuit Novalis hebben wij de expertise in huis op zowel casuïstiekniveau als organisatie (implementatie) niveau. Wij helpen u graag met het implementeren & borgen van de meldcode, het aanscherpen ervan en het trainen en ontwikkelen van professionals. U kunt bij ons terecht voor:

  •  Training van medewerkers 
  •  De meldcode proef (check of uw organisatie ‘meldcodeproof’ is)
  •  Advies met betrekking tot implementatie
  •  Borgen van de meldcode in uw organisatie

Training meldcode

Ons trainingsaanbod bestaat in de basis uit een aantal onderdelen, waarbij we graag samen met u onderzoeken hoe we dit volledig op maat voor uw organisatie kunnen aanbieden. De kracht van het programma zit vooral in de combinatie van verschillende leermethoden, verspreid over een langere periode, zonder dat het voor deelnemers meer tijd kost. Het is ook mogelijk om de standaard training in 1 dag te doen.

Opties daarbij zijn onder andere:

NIEUW: Training aanscherping van de meldcode (1 dagdeel uitleg over de betekenis van de aanscherping, vanaf januari 2019 ook als onlinemodule beschikbaar)

Online training: Werken met de meldcode (online module, verspreid over een aantal weken, inclusief organisatie-specifieke opdrachten) Incl. certificaat

Complete training Werken met de Meldcode (online module, aangevuld met 1 bijeenkomst van een dagdeel om met een trainingsacteur de (communicatie) vaardigheden te oefenen) Incl. certificaat.

1-daagse training  (Tijdens deze dag behandelen we de verschillende stappen van de meldcode én ga je (communicatie) vaardigheden oefenen met een trainingsacteur) Incl. certificaat.

Leren signaleren (1 dagdeel focus op signalen, gespecificeerd per doelgroep, werken met signaallijsten)

Interesse? Vraag naar de mogelijkheden of een vrijblijvende prijsopgave.

Mail naar info@novalis-advies.nl

Of bel: 06-12045799

 

 

 

Uw browser is niet up-to-date!
U maakt gebruik van een oude, achterhaalde internet browser.

Om deze website te kunnen bezoeken raden wij u aan uw browser te updaten.